Párkapcsolati tanácsadás

A konfliktushelyzetek mindenkire másképpen hatnak. Vannak, akikben dühöt, haragot, feszültséget keltenek és vannak olyanok, akikben félelmet ébresztenek és megbénítják őket. Vannak versengő stratégiát alkalmazó személyek akik minden eszközt bevetnek, hogy elérjék céljaikat, a győzelmet a másik ember felett. Vannak alkalmazkodó konfliktuskezelések, ezeket maximális önalávetésnek hívjuk. A saját igényét háttérbe szorító fél, a másik érdekeit feltétel nélkül elfogadja. Vannak, akik elkerülik a problémák megoldását, tudomást sem vesznek róla, hárítanak, inkább hallgatnak, nem tesznek megjegyzést, és nem mondanak véleményt sem.

Párkapcsolati tanácsadás

Konfliktusaink lehetnek még, építők és rombolók.

Építő konfliktus esetén a felek keresik a közös pontot, tiszteletben tartják a másik felet.

Romboló konfliktusnál a párok között nagy az erőkülönbség, hatalmi helyzet, gyűlöletbeszéd, akár fizikai erőszak is kialakul.

A problémákat azonban, akkor lehet sikeresen megoldani, ha nem győzni akarunk a másik felett, hanem,magunk mellé állítjuk őt és a következőket mondjuk: Nézzünk rá együtt erre a problémára, és keressük meg együtt a megoldást. Ezek után, elmondhatjuk hogy mindenki nyert.

Az erőszakmentes, másikra odafigyelő beszélgetés, a legtöbbször oldja a helyzetet, és segít abban, hogy meglássuk a másikban az EMBERT.

Életvezetéshez kattintson ide!

párkapcsolati tanácsadás